Burgemeester sluit opnieuw woning van Uffelen; gemeente betaalt de maatregelen

22 feb 2024

Vlaardingen – Burgemeester Bert Wijbenga heeft op woensdag 21 februari de woning aan de Gretha Hofstralaan van de Vlaardingse loodgieter opnieuw gesloten. Ditmaal wordt de woning voor onbepaalde tijd gesloten.

Terwijl de loodgieter zelf lekker op skivakantie is gaan de incidenten bij zijn huis in rap tempo door. Afgelopen weekend ging er in de nacht wederom een explosief af bij zijn woning in de Vlaardingse Holy, hierbij raakte de gevel beschadigd. Afgelopen dinsdag werd een nieuwe flinke explosie voorkomen door goed optreden van een beveiliger en de politie. Een 19-jarige man werd opgepakt en het explosief werd onschadelijk gemaakt door de EODD. De opgepakte man bleek meerdere cobra’s en een fles brandversnellende vloeistof aan elkaar geplakt te hebben. Mocht dit explosief zijn afgegaan dan had er flinke schade kunnen ontstaan.

Maatregelen
Reden genoeg voor de burgemeester om de woning van de loodgieter wederom te sluiten, nu voor onbepaalde tijd. Ook is er al enige tijd teruggegrepen naar enkele oude maatregelen. Vorige week vroegen wij aan de gemeente wat de stand van zaken was, hierop lieten ze het volgende weten: “De gemeente heeft geregeld dat er weer particuliere beveiliging staat. Het incident heeft daar (Gretha Hofstralaan, red.) plaatsgevonden. Vandaar dat er op die locatie opnieuw particuliere beveiliging is ingezet. We kunnen nu nog niet zeggen voor hoe lang deze maatregel wordt ingezet. Dit is afhankelijk van de situatie. Naast de particuliere beveiliging, hangen er nog steeds camera’s en is er extra toezicht door de politie en Toezicht & Handhaving. De kosten voor de beveiliging en camera’s zijn voor de gemeente.”. Toen hier voor het eerst gebruik van werd gemaakt stopte de reeks explosies, de tijd zal moeten uitwijzen of dit nu weer het geval is.