Ontploffing nummer zoveel bij loodgieter

15 dec 2023

Vlaardingen – Vrijdagochtend was de volgende aanslag bij een pand van de Vlaardingse loodgieter Ron van Uffelen B.V.. Hierbij raakte niemand gewond.

Gesloten panden, extra politiesurveillance, camerabewaking en inzet van een extern beveiligingsbedrijf lijken niet de gouden combinatie te zijn voor het stoppen van dit geweld. Rond 6:00 uur was het opnieuw raak bij het bedrijfspand van de loodgieter aan de Koninginnestraat in Vlaardingen. Een week geleden, op 8 december, vond er ook al een ontploffing plaats bij dit pand waarna de burgemeester dit pand voor enkele weken sloot. Hierna volgde een golf een explosiegeweld waarbij er vandaag een nieuw geval aan de lijst kan worden toegevoegd.

Bewoners van de Koninginnestraat en de Wilhelminastraat zijn het inmiddels meer dat zat. Zij hadden al om meer actie gevraagd tijdens een gesloten bewonersbijeenkomst afgelopen woensdag in de Stadsgehoorzaal aan de Schiedamseweg in Vlaardingen. De website van het loodgietersbedrijf is inmiddels uit de lucht gehaald.

Uiteraard doet de politie inmiddels (sporen)onderzoek op de locatie. Ook zal het onderzoek onverminderd doorgezet worden.