Wederom een explosie bij een Vlaardings pand

13 dec 2023

Vlaardingen – Aan de Wilhelminastraat in Vlaardingen heeft vannacht een explosie plaatsgevonden bij een garage. De deur van de garage is daarbij ontzet en ook is een naastgelegen woning beschadigd geraakt.

Rond 3:45 uur was er een luide knal te horen. Door de klap ontstond er schade aan de roldeur en een naastgelegen woning. Ook zou een geparkeerde auto schade hebben opgelopen. Er raakte niemand gewond. Bij het pand staat een mobiele camera unit, deze stond er in april dit jaar ook vanwege dreiging rondom de Vlaardingse loodgieter. Op Google Maps is nog reclame van deze loodgieter op de deur van de garage te zien, deze is inmiddels verwijderd.

De politie doet uiteraard onderzoek naar dit incident. De burgemeester van Vlaardingen, de heer Bert Wijbenga, vertelde gisterochtend op de radio de hoop te hebben dat het onderzoek verder zou komen nu er een verdachte is opgepakt. Dat dit vaak slechts ‘loopjongens’ zijn die voor een paar centen een explosief neerleggen en ook geen bruikbare informatie in hun bezit hebben lijkt de heer Bert Wijbenga even te zijn ontgaan. De Vlaardingse burgemeester lijkt dan ook een beetje in een parallel universum te leven. Vooraslnog lijkt er geen einde te komen aan deze terreur. De mobiele camera units en extra surveillance lijken niet een afschrikwekkende werking te hebben. Extra inzet van bijvoorbeeld de Koninklijke Marechaussee was volgens eerdere vragen van ONS.Vlaardingen aan het adres van de burgemeester nog niet nodig.