Tweede verdachte aangehouden voor explosie Gretha Hofstralaan

16 dec 2023

Vlaardingen – In het onderzoek naar de explosiereeks in Vlaardingen, is een 17-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de explosie bij een woning aan de Gretha Hofstralaan op 12 december. Toen hij werd aangehouden bleek hij in het bijzijn van een 16-jarige Rotterdammer. Omdat hij in bezit was van een vuurwapen is ook hij aangehouden.

Kort na de aanslag op 12 december werd al een 26-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Vrijdag besloot de rechter-commissaris dat hij veertien dagen langer vast blijft zitten. Intensief onderzoek leidde naar de 17-jarige jongen die vrijdagavond 15 december werd aangehouden. Op het moment van zijn aanhouding was hij in gezelschap van de 16-jarige Rotterdammer. Bij zijn fouillering werd een vuurwapen aangetroffen en om die reden is hij aangehouden. Of hij ook bij de explosies betrokken is, wordt onderzocht.

Tekst: www.politie.nl
Foto’s: Archief