Weer klap bij Vlaardingse loodgieter UPDATE

12 dec 2023

Vlaardingen – Bewoners van de Gretha Hofstralaan in Vlaardingen werden rond middernacht opgeschrikt door een harde knal. Al snel bleek bij de gesloten woning van de Vlaardingse loodgieter een explosief te zijn afgegaan.

Wat afgelopen zaterdagavond niet lukte, dat lukte vannacht wel. Met een explosief werd de gevel van de woning beschadigd. Hierbij raakte niemand gewond. In de woning woonde tot voor kort de Vlaardingse loodgieter, tevens eigenaar van loodgietersbedrijf Ron van Uffelen B.V.. Na een reeks explosies verspreid over 2023 heeft de burgemeester van Vlaardingen dit pand samen met een pand aan de Koninginnestraat in Vlaardingen gesloten. Ook zijn er een mobiele camera units op de twee locaties geplaatst.

De politie heeft ter plaatse forensisch onderzoek uitgevoerd. Uiteraard zal deze explosie worden meegenomen in het brede onderzoek. Hoe nu verder is de volgende vraag, vooralsnog lijkt er geen grip op de zaak te zijn.

Update: Met behulp van beelden en informatie van enkele getuigen kon de politie na de explosie een automobilist staande houden op de Mijnsherenlaan in Rotterdam. In de auto zat een 26-jarige Rotterdammer. Hij is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de explosie. De 26-jarige man zit nog vast in het kader van nader onderzoek.