Fietser honderden meters meegesleurd na aanrijding

2 jun 2024

Schiedam – In de nacht van zaterdag op zondag is aan de Nieuwe Damlaan in Schiedam een fietser geschept en vervolgens meer dan 300 meter meegesleurd. Dit gebeurde rond 3:20 uur.

Nadat de fietser was geschept bleef de automobilist doorrijden richting de Tango aan de Sporthalstraat in Schiedam. Hier bleef het ernstig gewonde slachtoffer liggen alwaar de automobilist doorreed. Het slachtoffer is nog gereanimeerd maar overleefde de aanrijding niet, deze overleed ter plekke. Het voertuig werd verderop gevonden en is meegenomen voor onderzoek. Het voertuig bleek eerder al als gestolen te zijn opgegeven.

De politie heeft nog urenlang onderzoek gedaan naar de aanrijding. De weg is afgesloten geweest vanaf het Nieuwlandplein richting de Hargalaan.