Man opgepakt na verdachte situatie bij loodgieter Ron

20 feb 2024

Vlaardingen – Dinsdagavond 20 februari is een 19-jarige man uit Strijen aangehouden op de Francijntje de Kadtlaan in Vlaardingen nadat hij zich even ervoor verdacht ophield voor de woning van de Vlaardingse loodgieter aan de Gretha Hofstralaan in Vlaardingen.

Rond 20.00 uur kreeg de politie van een beveiliger een melding dat de man zich ophield voor het woonhuis van de loodgieter. Bij het zien van de politie gooide de man een tas weg en zette hij het op een lopen. De politieagenten bleken de man te snel af te zijn en konden hem even verderop aanhouden.

De tas werd achtergelaten op een grasveldje naast een fietspad. EODD kwam ter plaatse om het explosief, enkele cobra’s met een brand versnellende stof, onschadelijk te maken. Hierna werd de afzetting opgeheven.