Derde explosie bij loodgietersbedrijf

8 dec 2023

Vlaardingen – Vrijdagavond 8 december heeft er aan de Koninginnestraat in Vlaardingen een explosie plaatsgevonden. Deze vond plaats bij een vermoedelijk bedrijfspand.

Rond 19:50 uur was een een harde knal te horen. Al snel bleek bij een gebouw de gevel beschadigd te zijn. Op het adres van dit pand staat Loodgietersbedrijf Ron van Uffelen B.V. ingeschreven. Eerder dit jaar waren er ook al twee explosies die te linken zijn aan dit bedrijf of zijn eigenaar. Op 4 april jl. werd met een explosief een pickup truck van dit bedrijf aan de Gretha Hofstralaan in Vlaardingen opgeblazen. Enkele dagen later, op 8 april, werd een pickup truck van dit bedrijf geparkeerd aan de Wilhelminastraat in Vlaardingen eveneens opgeblazen met een explosief. Die laatste explosie was op de hoek met de Koninginnestraat, waar nu dus een pand schade heeft. Destijds zijn er op bovengenoemde locaties camerapalen geplaatst.

De politie doet wederom onderzoek naar deze explosie. Volgens een woordvoerder van de politie raakte er niemand gewond.