Meerdere demonstraties in Rotterdam vanwege Gaza conflict

22 okt 2023

Rotterdam – Op zondagmiddag zijn er in Rotterdam meerdere demonstraties gehouden vanwege het Gaza conflict. Zo werd op de Binnenrotte een pro-Palestina demonstratie gehouden en op de Coolsingel een pro-Israël demonstratie.

Op de Binnenrotte hadden honderden mensen zich verzameld voor een pro-Palestina demonstratie. Na enkele toespraken en een moment van stilte werd er een protestmars georganiseerd richting het gerechtsgebouw aan de Wilhelminakade in Rotterdam. Via de Erasmusbrug kwam deze mars daar tegen de avond aan. Hier werden nog enkele toespraken gegeven alvorens iedereen huiswaarts keerde.

Op de Coolsingel werden door ongeveer 20 mensen een pro-Israël demonstratie georganiseerd. De demonstranten stonden vredig voor het stadshuis met enkele Israëlische vlaggen en muziek. Enkele omstanders vonden het nodig om antisemitische leuzen te roepen en werden door de aanwezige politie aangehouden. Volgens woordvoering van de politie zijn er 8 mensen aangehouden voor het bovengenoemde feit.

Binnenrotte/Wilhelminakade:

Coolsingel:

Video: