Bestuurder naar politiebureau na eenzijdig aanrijding

9 mrt 2023

Vlaardingen – Rond 21:50 uur is een automobilist met zijn auto het dijkje opgereden naast de Schiedamsedijk in Vlaardingen. Hierbij raakte de automobilist niet gewond.

De automobilist reed op de Schiedamsedijk toen de automobilist een lantaarnpaal raakte. Daarna is de automobilist met zijn auto door de berm en over het fietspad gereden. De auto kwam uiteindelijk tot stilstand op het fietspad. De politie kwam ter plaatse en heeft de bestuurder van het voertuig meegenomen naar het bureau. Daar is de bestuurder geconfronteerd met de verdachtmaking van artikel 8 Wegenverkeerswet (rijden onder invloed).

De eigenaar van de auto kwam ter plaatse en heeft een bergingsdienst ingeschakeld. De schade aan de lantaarnpaal is opgenomen en zal worden verhaald op de eigenaar van de auto.