16-jarige verdachte steekincident Kortedijk op vrije voeten

27 okt 2022

VlaardingenOp 16 april dit jaar werd op de Kortedijk in Vlaardingen een 21-jarige vrouw in haar rug gestoken. De vrouw was aan het fietsen en werd vanuit het niets neergestoken door een minderjarige knaap.

De vrouw kwam net van een feestje bij een hockeyclub in Schiedam en was onderweg naar haar vriend. Ter hoogte van het Werf van Pronk voelde zij een klap in haar rug. Zij dacht in eerste instantie dat ze een klap had gekregen, toen ze beter voelde bleek er een mes in haar rug te zitten en kwam er bloed uit haar lichaam. Zij werd uiterst voorzichtig naar een ziekenhuis vervoerd gezien het mes nog in haar rug zat.

Er werd door de politie gelijk groot ingezet op het opsporen van de verdachte. Twee dagen later waren er al camerabeelden te zien in Opsporing Verzocht. Het resultaat mocht er ook wezen; binnen dezelfde maand werd er een 16-jarige jongen aangehouden op verdenking van deze steekpartij.

Inmiddels zijn we enkele maanden verder en bevestigd het Openbaar Ministerie dat de minderjarige verdachte in vrijheid zijn proces mag afwachten. Hoe het kan dat een verdachte, die zomaar een ander persoon neersteekt, nu als ‘ongevaarlijk’ wordt gezien en in vrijheid wordt gesteld is ons een groot raadsel. Ook het slachtoffer en de familie van het slachtoffer is zeer onaangenaam verrast. ‘De verdachte zou een contactverbod opgelegd hebben gekregen maar de familie weet niet hoe de verdachte eruit ziet. De familie moet er dus maar op vertrouwen dat de verdachte uit hun buurt blijft en hen niet opzoekt.’ aldus ‘Namens de Familie‘. Namens de Familie is een organisatie welke slachtoffers bijstaat in omgang met de pers. De rechtszaak is rond half november.

Foto’s: Archief