Groot onderzoek naar explosie Vuurplaat

26 mrt 2022

Rotterdam – Vanmorgen vroeg werden bewoners van en rondom de Vuurplaat opgeschrikt door een flinke knal en trillende ramen. Er raakte gelukkig niemand gewond. De politie is meteen een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden.

Het was zaterdagochtend 5.50 uur. De straat in Rotterdam-Feijenoord schrok wakker. Bewoners belden 112 en vertelden over trillende ramen en grond en een harde knal. Politie en brandweer waren er snel en onderzochten de explosie. Er is gesproken met bewoners van de Vuurplaat en omliggende straten.

Forensische rechercheurs startten op en bekeken sporen en vonden ontstekingsmateriaal, waardoor het erop lijkt dat er opzet in het spel is. De voorgevel van een pizzeria is er uit en het pand heeft veel schade. Ook de ramen van een naastgelegen pand zijn gesneuveld. Gelukkig raakte er niemand gewond. Er zal meer onderzoek nodig zijn om te achterhalen waarom dit incident heeft plaatsgevonden, wat precies de explosie gaf en op wie dit gemunt was. Er is al met veel getuigen gesproken, maar nog steeds is meer informatie welkom.

Bron: www.politie.nl