Vrouw overleden bij brand in woning

12 nov 2021

Capelle aan den IJssel – In de nacht van donderdag op vrijdag ontstond door nog onbekende oorzaak brand in een woning aan het Reviusrondeel. Daarbij kwam een vrouw om het leven. Drie anderen, een man, een vrouw en een kind, zijn naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw en het kind mochten na behandeling het ziekenhuis weer verlaten. De politie doet onderzoek naar het ontstaan van de brand.

De melding van de brand kwam rond 02.40 uur. De hulpdiensten gingen er direct heen en haalden vier personen uit de woning. Voor een van hen kwam de hulp te laat, zij overleed. Onderzocht wordt of het gaat om de bewoonster. Drie anderen uit de woning zijn voor controle en behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

In verband met de brand, die via het ventilatiekanaal ook het dak bereikte, en de bijbehorende rookontwikkeling zijn 25 woningen in het gebouw ontruimd. De bewoners zijn tijdelijk opgevangen in een sportcomplex in de buurt. Zij mogen inmiddels weer terug naar hun huizen. Drie van deze bewoners hadden rook ingeademd en zijn daarvoor door ambulancemedewerkers gecontroleerd.

Het onderzoek naar wat er precies in de woning is gebeurd is in volle gang. Er wordt technisch onderzoek verricht en gesproken met de betrokkenen.

Bron: www.politie.nl