Tip Spaanse politie leidt tot vondst pakket gasalarmpistolen

9 jul 2021

Vlaardingen – De politie heeft afgelopen dinsdag een 47-jarige man uit Vlaardingen aangehouden in een onderzoek naar overtreding van de wet wapens munitie. De verdachte zit vast en wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Bij de recherche was onlangs een tip binnengekomen van de Spaanse politie over een mogelijk wapenexport naar Nederland. Op basis van deze informatie is direct een kortlopend onderzoek gestart. Het team van de DRR kreeg snel zicht op de man die het pakket besteld had en wist te achterhalen waar het afgeleverd moest worden.

Doorzoeking
Op de Produktiestraat in Vlaardingen heeft de politie dinsdag 6 juli een doorzoeking gedaan. De verdachte was daar op dat moment ook aanwezig en is direct aangehouden. In het pakket zaten vijf gasalarmpistolen. In het criminele milieu worden deze vaak omgebouwd naar echte pistolen.

Verborgen ruimte
Een tweede bedrijfspand aan de Fransenstraat in Vlaardingen en de woning van de verdachte in Vlaardingen zijn ook doorzocht. In de woning werd een boksbeugel aangetroffen. In het andere bedrijfspand van de verdachte vond de politie een cocaïnepers, geldtelmachines en versnijdingsmiddelen. De auto van de verdachte is ook onderzocht, in de achterbak lag een vuurwapen en in de auto was ook een verborgen ruimte ingebouwd.

Wapenproblematiek
De wapenproblematiek wordt binnen politie, gemeente en OM van alle mogelijke kanten aangepakt. Uitgebreide opsporingsonderzoeken bij incidenten, onderzoeken naar wapenhandel en doorpakken bij meldingen van wapenbezit. Daarnaast is ook het inzetten op voorkomen van schietincidenten van belang, dat doen wij onder meer door preventief fouilleren en slimmer informatie vast te leggen en te delen. Zo krijgen we zicht op sluimerende conflicten, sleutelfiguren en hun netwerken. Als we zien dat iets dreigt te escaleren, komen we zo snel mogelijk in actie en grijpen we in.

Bestuurlijke sluiting
De bedrijfspanden zijn op last van de gemeente bestuurlijk gesloten. Vandaag wordt de verdachte voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Bron + beeld: www.politie.nl