Nieuwe aanhoudingen in onderzoek ontplofte handgranaat

30 jun 2021

Rotterdam – De Rotterdamse politie heeft op 30 juni twee mannen van 21 en 23 jaar uit Capelle aan den IJssel aangehouden. Zij kwamen naar voren in het onderzoek dat de politie doet naar het gooien van een handgranaat naar een woning op de Kronenburg in Rotterdam in januari van dit jaar.

Op de bewuste 11e januari reden meerdere personen in één auto, een gestolen BMW,  naar de Rotterdamse woning. Verschillende personen stapten op de Kronenburg uit de BMW en één van hen gooide een handgranaat tegen de ruit van een slaapkamer. De granaat ketste af tegen de ruit en ontplofte buiten de woning. Niemand raakte gewond, maar de schade aan de woning en aan geparkeerde auto’s in de straat was groot.

Chauffeur
De gearresteerde 21-jarige Capellenaar zou de chauffeur van de verdachten zijn geweest. Voorafgaand aan de aanslag zou de gearresteerde man de verdachten in een personenauto naar een locatie in Rotterdam Zuid hebben gereden. Daar stapten zij over in de BMW. Terwijl de verdachten, onder wie de 23-jarige Capellenaar, in de BMW naar de  Kronenburg reden om daar de handgranaat naar de woning te gooien, reed hun chauffeur alvast door naar Schiedam.
Nadat de verdachten op de Kronenburg de aanslag hadden gepleegd, reden ze in hun BMW-vluchtauto naar Barendrecht. Daar staken zij de BMW in brand en stapten over in een tweede vluchtauto, een Peugeot. De verdachten reden in deze Peugeot van Barendrecht naar Schiedam en lieten daar de Peugeot achter. Hun chauffeur stond hen daar op te wachten. De verdachten stapten bij hem in en vluchtten weg.

Onderzoek
Kort na het incident startte een Team Grootschalige Opsporing onder leiding van het Openbaar Ministerie een onderzoek naar het gooien van de granaat. Het team heeft onafgebroken aan deze zaak gewerkt en zet het onderzoek voort. Op 16 juni hield de politie al een 36-jarige Rotterdammer aan. Deze man is verhoord en dezelfde dag heengezonden, maar blijft wel verdachte in deze zaak. De aangehouden verdachten zitten vast en worden verhoord. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Bron: www.politie.nl