Rotterdammer (34) aangehouden voor vervaardiging verdovende middelen

3 feb 2024

Rotterdam – Zaterdag 3 februari hield de politie een 34-jarige Rotterdammer aan. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het vervaardigen van verdovende middelen op de Schammenkamp. Zijn rol wordt verder onderzocht. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Maandag 29 januari rond 20.30 uur was er een enorme explosie onder een wooncomplex aan de Schammenkamp in Rotterdam Zuidwijk. Hierbij kwamen drie personen om het leven. De hele week zijn de hulpdiensten met man en macht bezig geweest een veilige situatie te creëren om zo de lichamen van de drie vermiste en overleden personen te kunnen bergen. Vrijdagochtend werd het laatste slachtoffer geborgen. Vanaf toen werd alles op alles gezet om de oorzaak van de explosie en brand te achterhalen.

Tijdens het veiligstellen van sporen stuitte de recherche op verschillende attributen die te maken kunnen hebben met het vervaardigen van verdovende middelen. Op basis van deze informatie hield de politie de 34-jarige Rotterdammer aan. Wat zijn exacte rol is onderzoekt de politie. Uiteraard onderzoekt de politie ook of de aangetroffen attributen de oorzaak kunnen zijn van de explosie.

Tekst: www.politie.nl