Agent in nekklem na stopzetten huisfeestje VIDEO

19 jan 2024

Vlaardingen – Vrijdagavond 19 januari moest de politie groot uitrukken naar de Sweelinckstraat in Vlaardingen. De situatie liep compleet uit de hand toen zij een huisfeestje in die straat wilde ontruimen. Het feestje werd gehouden in de achtertuin van de woning in een zelfgebouwde ‘zuipkeet’.

De gehele avond kwamen er al overlastmeldingen binnen afkomstig van steeds hetzelfde huisadres. Toen de politieagenten het welletjes vonden en de boel wilde afbreken ontstond er flinke commotie. Meerdere eenheden, waaronder het Team Parate Eenheid (TPE), kwamen met spoed ter plaatse om hun collega’s te assisteren. Het TPE heeft in samenwerking met de brandweer de daken gecontroleerd van de rij huizen. Hier is niemand aangetroffen. De politie heeft ter plaatse drie personen aangehouden. Het gaat om mannen in de leeftijd van 19, 33 en 37 jaar oud uit Vlaardingen.

Volgens omstanders zijn agenten ook fysiek aangevallen. Een woordvoerder van de politie laat na vragen van Blauwnieuws weten dat dit inderdaad zo is. Eén van de verdachte heeft op een gegeven moment zelfs een politieagent in een nekklem gehouden. Deze agent moest volgens woordvoering happen naar adem. Er zijn in totaal meer dan 12 eenheden en tientallen agenten ter plaatse geweest.