Enkele woningen vrijdag weer open

17 jan 2024

Vlaardingen – Burgemeester Bert Wijbenga heeft besloten de woningen in de Oostwijk en Park Hooglede vanaf vrijdag weer vrij te geven voor de bewoners. Dat heeft hij gedaan na overleg met politie en justitie. De panden waren gesloten vanwege meerdere explosies en voorbereidende handelingen daartoe in december 2023.

De bedrijfspanden in de Oostwijk blijven nog wel gesloten. Burgemeester Bert Wijbenga: “Het sluiten van een woning is een vergaande beperking die veel invloed heeft op iemands leven en kan niet oneindig worden verlengd. Daarvoor hebben we met de betrokkenen een aantal afspraken in het kader van veiligheid gemaakt. De bedrijfspanden blijven nog wel langer gesloten.”. Uiteraard loopt het onderzoek nog. De veiligheidsmaatregelen zoals eerder ingezet, blijven van kracht.

Tekst: Gemeente Vlaardingen