Sluiting panden loodgieter Oostwijk en Park Hooglede verlengd

3 jan 2024

Vlaardingen – Burgemeester Bert Wijbenga heeft besloten de panden in de Oostwijk en Park Hooglede langer gesloten te houden. Dat heeft hij gedaan na overleg met politie en justitie. De panden zijn gesloten vanwege meerdere explosies en voorbereidende handelingen daartoe in december 2023.

De twee woningen blijven nog twee weken gesloten, de bedrijfspanden zes maanden. Burgemeester Bert Wijbenga: “In deze situatie staat het recht op wonen en eigendom op gespannen voet met het gevoel van onveiligheid en feitelijke risico’s voor omwonenden. In het belang van de omwonenden van de panden ben ik tot dit besluit gekomen. De komende twee weken blijven de woningen nog gesloten. Dat heeft uiteraard een grote impact op het betrokken gezin. Als er in deze periode niets meer voorvalt mogen de bewoners terug naar hun woning. Daarvoor maken we met de betrokkenen wel een aantal afspraken in het kader van veiligheid. De bedrijfspanden blijven nog wel langer gesloten.”.

Voor alle omwonenden en scholen is onverminderd mogelijkheid tot contact met de wijkagent, zorginstanties en de gemeente. Uiteraard loopt het onderzoek nog, op dit moment zitten nog drie verdachten vast. De veiligheidsmaatregelen zoals eerder ingezet, blijven van kracht. Dat betekent dat er voorlopig nog steeds:
• grootschalig rechercheonderzoek plaatsvindt;
• een camera voor de woning blijft staan;
• particuliere beveiliging ’s avonds en ’s nachts blijft;
• extra toezicht van de politie is

Tekst: Gemeente Vlaardingen