Man met zwaar vuurwerk aangehouden in straat loodgieter

23 dec 2023

Vlaardingen – Dat het verscherpte toezicht in Vlaardingen in verband met de reeks explosies effect heeft, bleek zaterdagmorgen op de Gretha Hofstralaan toen agenten een geparkeerde auto controleerden. Onder de bijrijdersstoel lag zwaar vuurwerk. De 24-jarige Rotterdammer die in de auto zat is aangehouden.

Om 03:00 viel het de agenten op dat in een geparkeerde auto een man op de achterbank zat. Bij de controle die daarop volgde deed hij alsof hij sliep. De auto werd grondig doorzocht en dat bleek niet voor niets. Onder de bijrijdersstoel lag zwaar illegaal vuurwerk dat ook gebruikt wordt bij explosies en waarvan het bezit strafbaar is. De Rotterdammer is aangehouden en wordt verhoord waarbij onderzocht wordt of er een verband is met de reeks explosies in Vlaardingen.

Tekst: www.politie.nl