Rotterdammer (17) aangehouden voor dodelijk schietincident

14 nov 2023

Ridderkerk – Een 18-jarige jongen uit Ridderkerk werd maandagavond 13 november rond 19:00 uur op straat op de Olmenlaan in Ridderkerk beschoten. Hij werd zwaargewond in een ambulance meegenomen voor een spoedtransport naar het ziekenhuis. Daar is hij overleden. Er werd direct een onderzoek naar de verdachte ingesteld. Die verdachte meldde zich dinsdag aan het einde van de ochtend op een politiebureau en werd aangehouden. Het gaat om een Rotterdammer van 17 jaar.

Direct na het schietincident werd gesproken met getuigen en gezocht naar beschikbare camerabeelden. Op de Olmenlaan werd sporenonderzoek gedaan door onder meer de Forensische Opsporing en een speurhond. Op basis van het onderzoek werd een huis in de Beverwaard doorzocht, maar daar werden geen verdachte zaken aangetroffen.

Tekst: www.politie.nl