Stiltekring ter nagedachtenis aan alle slachtoffers Midden-Oosten conflict

14 okt 2023

Persbericht PAX Ambassade van Vrede:
Bruut geweld… moordpartijen… flagrante schendingen van mensenrechten… We zijn verbijsterd, boos, verdrietig…
“Al het afschuwelijke geweld in het Midden-Oosten, daar worden we stil van…”

Omdat zoveel mensen de laatste dagen deze reactie hadden en omdat we geen vrede met oorlog kunnen hebben, wordt op zaterdag 14 oktober 2023 om 19.00 uur een korte Stiltekring georganiseerd. Hier kunnen de inwoners van Vlaardingen in stilte bij elkaar komen om alle slachtoffers van dit geweld te herdenken.

Het initiatief voor deze Stiltekring is genomen door Amnesty International Vlaardingen en PAX Ambassade van Vrede Vlaardingen. Het college van burgemeester en wethouders zal vertegenwoordigd zijn. Bij de Stiltekring zullen we stil zijn, en naar een gedicht, muziek en een lied luisteren. Voor de slachtoffers kunt u symbolisch een bloem neerleggen op het monument.