Tweede editie Stadskaravaan strijkt neer in de Westwijk

6 mei 2023

Vlaardingen – Vandaag streek de tweede editie van het Stadskaravaan neer in de Westwijk. Het grasveld aan de Professor Teldersstraat werd omgetoverd tot bruisend festivalterrein.

Het mag geen geheim meer zijn dat Vlaardingen dit jaar haar 750ste jaar stadsrechten viert. Om de hele stad dit feest mee te laten vieren trekt de Stadskaravaan langs zes wijken in Vlaardingen. Dit gaat met een reizend festival vol muziek, theater, dans en veel meer. Vorige week was de Holierhoek aan de buurt, nu streek het festival neer bij het wijkcentrum West aan de Professor Teldersstraat.

Het festival werd rond geopend 13.00 uur met een brassband, enkele live uitvoeringen en stevige druk op de rode knop door wethouder Arnoud Proos (ChristenUnie/SGP). Dezelfde wethouder zat enkele uren later in de jury om de gekleurde en geknutselde kronen te bekijken die kinderen hadden ingeleverd. Rond 14.20 uur maakte hij de winnaar bekend van een theateruitje met de hele klas naar keuze. Het wijkfeest duurde tot 17.00 uur.

De wijkfestivals worden mede mogelijk gemaakt door de bijdragen van Wij de Westwijk, Stichting Vlaardingen 750, Gemeente Vlaardingen, Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., Stichting Jan Anderson en Rita Boon, Waterweg Wonen, DFDS, Fonds voor Cultuurparticipatie, Prins Bernhard Cultuurfonds, Havenomgevingsfonds en het Oranje Fonds. “Elke editie is een mix van professioneel aanbod, lokaal aanstormend talent, een verrassend programma én hapjes en drankjes. En dat alles in samenwerking met bewoners, ondernemers en andere enthousiastelingen.” aldus de Gemeente Vlaardingen.