Kuiperstraat symbolisch heropend na opknapbeurt

12 apr 2023

Vlaardingen – Daar waar de Fransenstraat al eerder een stevige groene oppepper kreeg, mochten afgelopen woensdag wethouders Bart Bikkers (stadsprogramma Nieuwe Binnenstad) en Lianne van Kalken (stadsprogramma Groen Vlaardingen) ook de Kuiperstraat heropenen na een opknapbeurt. Ze deden dat op symbolische wijze met het doorknippen van een groen lint van hedera. De straat ligt er nu weer uitnodigend bij.

De feestelijke opening vond plaats onder belangstelling van omwonenden en ondernemers uit de Binnenstad. “We vonden het belangrijk om dit heugelijke moment samen met deze partijen te vieren, omdat ze hebben meegedacht over de plannen voor de Kuiperstraat”, vertelt wethouder Bikkers.

Vergroenen
De afgelopen maanden heeft de gemeente gewerkt aan aantrekkelijkere en gezelligere entrees in de Kuiperstraat naar de Liesveldpassages. De bestrating is vervangen, er zijn fietsbeugels geplaatst en er is een nieuw speeltoestel waar alle kinderen, ook kinderen met een fysieke beperking, gebruik van kunnen maken. Dit speeltoestel is vernoemd naar meneer Van Pienbroek.

Daarnaast kreeg de Kuiperstraat grote plantenbakken met zitjes. “Het toevoegen van groen is van groot belang voor een gezonde en duurzame stad”, aldus wethouder Van Kalken. “Met minder straattegels en meer groen blijft het koeler in hete zomers en wordt regenwater beter opgevangen en vastgehouden in de grond. Daarnaast geven de groenblijvende planten, vaste planten en zomerbloemen de straat het hele jaar door een fijne aanblik.” Daarmee draagt deze opknapbeurt bij aan het stadsprogramma Groen. In dit programma zet de gemeente zich in om Vlaardingen groener, klimaatadaptiever en biodiverser te maken.

Een mooier gezicht
De opknapbeurt van de Kuiperstraat draagt daarnaast ook bij aan de ambities die het college voor de binnenstad heeft benoemd in het Stadsprogramma Nieuwe Binnenstad. “We werken aan een binnenstad waarin wonen, werken en ontmoeten samengaan. De Kuiperstraat nodigt met deze vernieuwde inrichting hier nu meer toe uit”, aldus wethouder Bikkers. “Met deze eenvoudige ingrepen geven we de buitenruimte een extra ‘boost’ en krijgt dit deel van de stad een ander, mooier gezicht.”

Het project in de Kuiperstraat is een voorbeeld van hoe de gemeente zich inzet om de binnenstad levendiger te maken. In de toekomst staan meer projecten gepland om de binnenstad verder te verbeteren en aantrekkelijk te houden voor Vlaardingers en bezoekers. Meer informatie hierover vindt u op www.vlaardingen.nl/binnenstad.

Tekst: Persbericht Gemeente Vlaardingen