Tankautospuit van brandweer uit Rotterdam kantelt tijdens uitruk

11 apr 2023

Barendrecht – Een brandweerwagen (tankautospuit) is dinsdagmiddag 11 april gekanteld op een rotonde aan de Carnisser Baan in Barendrecht. Deze tankautospuit (kortweg TAS) was onderweg naar een melding van een reanimatie in Rhoon.

Met een harde klap kwam de wagen van kazerne Groene Tuin in Rotterdam-IJsselmonde neer op het asfalt van de rotonde. Nadat het voertuig gekanteld was, schoof deze nog enkele meters door en kwam tot stilstand in de berm. Bij dit eenzijdige ongeval raakte twee brandweerlieden gewond. Deze zijn naar het ziekenhuis vervoerd voor een medische check.

Een bergingsbedrijf heeft het voertuig weer op alle 6 de wielen gekregen. Hierna kon het beschadigde voertuig worden geborgen.

Foto’s: Ingezonden