Beveiligingsmaatregelen opgeschroefd na tweede explosie VIDEO

8 apr 2023

Vlaardingen – De politie en gemeente Vlaardingen hebben de beveiliging rondom een loodgietersbedrijf in Vlaardingen verhoogd. Het loodgietersbedrijf is voor de tweede keer deze week slachtoffer geworden van een explosie.

Explosies
In de nacht van maandag 3 april op dinsdag 4 april rond 2:00 uur was er een harde knal te horen aan de Gretha Hofstralaan in Vlaardingen-Holy. Een pick-up truck van het loodgietersbedrijf was met een explosief vernield. Door de knal raakte niet alleen de auto onherstelbaar beschadigd, ook enkele ruiten van een naastgelegen woning sneuvelde. Niemand raakte gewond.

Afgelopen nacht was het dan weer raak. Aan de Koninginnestraat in Vlaardingen-Oostwijk was rond 4:35 uur wederom in de wijde omgeving een harde knal te horen. Al snel bleek dat wederom een pick-up truck van het bedrijf met een explosief was vernield. Naast de auto raakte ook hier een naastgelegen woning beschadigd en lag de gehele straat vol met brokstukken. Een deel van de geëxplodeerde auto belandde zelfs op het dak van een woning. Ook hierbij raakte niemand gewond.

Maatregelen
De politie doet uiteraard onderzoek naar beide explosies en gaat ervan uit dat beide explosies met elkaar gelinkt kunnen worden. Naast sporenonderzoek zijn er ook getuigen gehoord en wordt er gezocht naar camerabeelden. De Gemeente Vlaardingen heeft een bedrijf ingeschakeld om op enkele plekken in Vlaardingen mobiele camera-units te plaatsen. Deze units zijn uitgerust met meerdere Full HD PTZ-camera’s en een sirene/luidspreker. Ook heeft burgemeester Bert Wijbenga een brief opgesteld waarin hij aandacht vraagt voor de situatie. Deze brief is vandaag uitgedeeld door boa’s van de gemeente Vlaardingen en wethouder Bart Bikkers. Deze brief kan u onderaan deze pagina lezen.