Kleding langs waterkant aangetroffen

22 mrt 2023

Vlaardingen – Medewerkers van Stroomopwaarts zagen tijdens hun werkzaamheden woensdagmorgen rond 11:45 uur kleding liggen langs de kant van een sloot aan de James Wattweg in Vlaardingen. Zij vertrouwde dit niet en schakelde de hulpdiensten in.

Meerdere brandweervoertuigen, politievoertuigen en een ambulance kwamen met spoed ter plaatse. Het duikteam van brandweer Schiedam heeft een duiker het water laten doorzoeken. Ook is er gebruikt gemaakt van een onderwaterdrone. Deze onderwaterdrone wordt bestuurd vanaf de waterkant met een afstandsbediening. De drone kan een diepte van 300 meter bereiken. Op de afstandsbediening zit een scherm met daarop de bodemgesteldheid en zicht met wat er op de bodem ligt. Ook kan er overgeschakeld worden naar een HD-camera.

Na een zoektocht door de duiker en met de onderwaterdrone zijn er geen personen aangetroffen in het water. Hierop konden de hulpdiensten weer retour.