Te hoge rijbaanscheiding alweer verwijderd

27 jun 2022

Vlaardingen – Wie de afgelopen tijd in de Westwijk heeft gereden moet het vast opgevallen zijn; de nieuwe rijbaanscheiding aan de Floris de Vijfdelaan. Sinds vanochtend is deze rijbaanscheiding alweer tijdelijk verwijderd, waarom lees je hieronder.

Tijdens het plaatsen van de scheidingsbanden is onvoldoende naar de richtlijnen voor verkeersveiligheid gekeken, gemeente Vlaardingen kwam er namelijk achter dat deze stenen scheidingsbanden te hoog waren. ‘Ze waren onvoldoende diep in het asfalt verankerd en lagen te hoog.’ aldus een communicatieadviseur van de Gemeente Vlaardingen. Nadat de gemeente Vlaardingen dit geconstateerd heeft zijn de banden met spoed verwijderd. De stenen zijn nu dus weg en dat is ook direct te zien aan het asfalt, hier zijn grote gaten in terug te vinden.

De gemeente laat echter wel weten dat ze van plan is om deze scheidingsbanden weer terug te plaatsen. ‘De gemeente laat de rijbaanscheiding opnieuw en op de juiste manier aanbrengen, na het doorlopen van een verkeersbesluitprocedure’ vertelt de gemeente. Deze verkeersbesluitprocedure duurt ongeveer 6 tot 8 weken. De gemeente gaat omwonenden spoedig informeren hierover.

Deze rijbaanscheiding was overigens geplaatst om de verkeersveiligheid te bevorderen, dit omdat er doorgaans relatief hard gereden wordt. Naast de verhoogde rijbaanscheiding zou er ook een verhoogde oversteekplaats gerealiseerd worden. De totale kosten hiervan werden geraamd op ongeveer €52.000,-. De gemeente hoeft hiervan echter maar 10% te betalen. De overige 90% komt vanuit de verkeersveiligheidssubsidie van het Rijk (50%) en 40% door Metropoolregio Rotterdam Den Haag, kortweg MRDH. Of dit kostenplaatje nu nog gehaald wordt is onbekend.

Foto’s 4 & 5 geven de oude situatie weer.