Tot tweemaal toe brandstichting bij woning Oostervantstraat Rotterdam

24 jun 2022

Rotterdam – Het had zomaar anders kunnen aflopen. De bewoonster van deze woning aan de Oostervantstraat in Rotterdam-West werd twee dagen achter elkaar opgeschrikt door brand. Iemand probeerde op woensdag 15 juni 2022 tussen 18.00 uur en 18.30 uur het kozijn in brand te steken. Dat lukt een klein beetje, maar gelukkig dooft het vuur snel. De schade en de gevolgen blijven dan beperkt.

Dat dit kennelijk niet de gewenste uitkomst is, blijkt de volgende dag, donderdag 16 juni 2022. Rond 03.30 uur in de nacht schrikt de bewoonster wakker en ziet vuur buiten haar raam. Zij belt direct 112. Als de politie ter plaatse komt, is het vuur gelukkig gedoofd. Dat de tweede poging groter is, blijkt wel uit de schade. De muur is zwartgeblakerd en de kozijnen zijn gedeeltelijk gesmolten. Een raam is door de hitte gebarsten. Het plantenbakje aan de gevel hangt er zielig en gesmolten bij. De politie kon een aantal sporen veiligstellen.

Tekst + foto: www.politie.nl