Morgen al beelden van dader bizarre steekpartij Vlaardingen

18 apr 2022

Vlaardingen – Afgelopen zaterdagavond 16 april is rond 23:45 uur een vrouw vanuit het niets neergestoken terwijl ze aan het fietsen was op de Kortedijk in Vlaardingen. Vanwege de impact van dit incident heeft het Openbaar Ministerie besloten de beelden van de dader morgen, dinsdag 19 april, al naar buiten te brengen.

Feestje
Het was een hele gezellige avond voor de 21-jarige vrouw. Ze had net een feestje gehad bij haar hockeyclub in Schiedam en was onderweg naar haar vriend met wie ze had afgesproken bij een café aan de Hoogstraat in Vlaardingen. Ze stak de kruising met de Westlandseweg over om vervolgens via de Kortedijk het centrum van Vlaardingen in te fietsen, daar kwam ze echter nooit aan. Aangekomen bij de kruising Kortedijk / Werf van Pronk kwam ze een onbekende man tegemoet fietsen. Deze man was ook op de fiets. Toen de twee elkaar voorbij waren gefietst is de man vervolgens weer omgekeerd en niet voor een vriendelijk gesprek.

Harde klap
De man versnelde zijn tempo en is vervolgens naar de 21-jarige vrouw toe gefietst. Het slachtoffer voelde een klap in haar rug en dacht in eerste instantie dat ze een harde klap had gekregen van de man. Even later merkte ze pas dat ze in haar rug was gestoken door deze man. De vrouw is na behandeling door het ambulancepersoneel en het personeel van het traumateam met spoed vervoerd naar een ziekenhuis in de regio. Het mes zat op dat moment nog in haar rug.

De jonge vrouw is momenteel gelukkig buiten levensgevaar en mag van veel geluk spreken. Het lijkt erop dat er namelijk geen vitale organen zijn geraakt of beschadigd.

Geschrokken
Niet alleen het slachtoffer is geschrokken maar ook de mensen om haar heen en de leden van de hockeyclub. Ook daar is de impact enorm: ‘Zo mag een gezellig feestje niet eindigen’ klonk het. Door de heftigheid van dit incident en de impact die het heeft op de omgeving, heeft het OM besloten de beelden van de dader versneld naar buiten te brengen. Dit is een unicum en gebeurd niet snel.

Het team van rechercheurs dat de draait zaak zet alles op alles om de dader te vinden. Op dit moment worden er beelden bekeken, maar ook nog nieuwe camerabeelden opgehaald. De man droeg donkere kleding, mogelijk met gezichtsbedekking met witte accenten, is ongeveer 1.70 meter lang en reed op een donkere fiets. Mocht je nou de dader zijn dan is de dringende oproep om je te melden op het politiebureau. Dit zal ook voorkomen dat je gezicht dadelijk op nationale televisie te zien zou zijn.

De zaak is dinsdagavond 19 april omstreeks 20:00 uur op NPO 1 te zien.

Foto’s: Archief