Gewonde na explosie en een beschieting in Rotterdam-Delfshaven

6 feb 2022

Rotterdam – Twee incidenten vrijwel gelijktijdig in Rotterdam-Centrum. In een woning aan het Piet Paaltjensplein ontplofte rond 02.20 uur een explosief waarbij een man gewond raakte. Rond diezelfde tijd kwam er een melding dat op de Jan Kobellstraat een woning was beschoten. Daarbij vielen gelukkig geen gewonden. De politie neemt beide levensgevaarlijke incidenten zeer serieus en onderzoekt of er een verband is. Direct na de incidenten werd een onderzoek gestart, maar dat leidde nog niet naar verdachten. Vandaag al worden er maatregelen genomen in de wijk om herhaling proberen te voorkomen, zoals het plaatsen van een mobiele camera.

Het eerste incident dat gemeld werd was de explosie op het Piet Paaltjensplein. Het eerste onderzoek maakt aannemelijk dat er een explosief van buiten naar binnen is gegooid. Van de aanwezigen raakte één man gewond. Hij liep zware verwondingen op en werd buiten kennis naar het ziekenhuis gebracht. Inmiddels is hij weer aanspreekbaar.

De hevig geschrokken bewoner van de Jan Kobellstraat kwam met de schrik vrij toen zijn woning onder vuur werd genomen. De muur en de ruit werden geraakt en agenten vonden meerdere kogelhulzen. Na het onderzoek mocht hij weer terug naar zijn woning.

Er is nog heel veel onduidelijk rond beide incidenten, ook of er een verband is. Dat wordt natuurlijk meegenomen in het onderzoek. Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen om te denken dat de explosie die gisteren plaatsvond bij de Jan Luykenstraat verband houdt met de gebeurtenissen van vannacht.

De politie neemt alle incidenten echter zeer serieus en wil voorkomen dat er meer slachtoffers vallen door dit soort levensgevaarlijke acties. Daarom is er verscherpt toezicht en wordt vandaag al een mobiele camera-unit geplaatst. De wijkagent is vandaag in dienst om in gesprek te gaan met bezorgde bewoners. Samen met de gemeente zal worden nagedacht welke maatregelen verder nodig zijn.

Tekst: www.politie.nl