Drugs en wapens gevonden in woning

18 jan 2022

Hoogvliet Rotterdam – Vrijdag 14 januari werd melding gedaan van het geluid van schoten bij een woning in Hoogvliet. Ter plekke konden agenten niks vinden dat wijst op een schietpartij, maar in de woning lagen wel blokken met poeder, twee vuurwapens en apparatuur dat duidde op een versnijdingspand. Twee aanwezige mannen zijn aangehouden.

Vrijdagochtend 10.00 uur kwam een melding binnen dat er schoten werden gehoord in de woning aan de Digna Johannaweg in Hoogvliet. Agenten nemen poolshoogte, maar vinden geen sporen van een schietpartij. Wel zien zij in de woning grote blokken met poeder. Vermoedelijk gaat het om versnijdingsmateriaal. Later op het politiebureau blijkt het om 32 kilo te gaan. Ook is er in de woning apparatuur waarvan bekend is dat zij in versnijdingspanden worden gebruikt zoals grammenweegschalen, maatbekers en een drukpers. Daarnaast liggen er twee vuurwapens in de woning. De twee mannen die in de woning aanwezig waren, twee 28-jarige mannen uit Albanië, zijn aangehouden. Zij zijn maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris en die heeft bepaald dat de mannen twee weken langer vast blijven zitten.

Wat is een versnijdingspand?
Een versnijdingspand is een pand waar harddrugs wordt gemengd met versnijdingsmiddelen. Dat kan met bijvoorbeeld cafeïne of paracetamol. Het vermengen van de harddrugs met andere stoffen maakt de drugs meer onzuiver, maar is bedoeld om het volume te vergroten en zo de opbrengst te vergroten. Afgelopen december brak er nog brand uit in een woning aan de Texelsestraat vanwege een chemische reactie die bij het versnijden van drugs optrad.

Tekst + foto: www.politie.nl