Eindelijk aanhoudingen voor ingooien ruiten persfotograaf

23 dec 2021

Vlaardingen – Woensdag 22 december zijn twee mannen aangehouden die er van worden verdacht op vrijdag 14 mei 2021 meerdere stenen tegen het ouderlijk huis van een Vlaardingse persfotograaf te hebben gegooid.

Die bewuste vrijdagavond 14 mei werden meerdere stenen tegen het huis in Vlaardingen aangegooid. De meeste stenen kwamen niet verder dan de galerij echter vloog één van de stenen door het slaapkamerraam van de moeder van de persfotograaf. Zij was op dat moment aanwezig in die ruimte en bleef ongedeerd, maar dat had uiteraard ook heel anders af kunnen lopen.

De politie en het Openbaar Ministerie maakt kenbaar zich hard te maken voor de bescherming van journalisten op straat en eventueel onderzoek naar bedreigingen. Deze belofte lijkt zich nu ook daadwerkelijk kracht bij te zetten. De recherche startte een onderzoek waarbij informatie uit buurtonderzoek, verklaringen en (camera)beelden werden gecombineerd. Verder onderzoek naar de beschikbare informatie leidde uiteindelijk tot de aanhouding van een 22-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht en een 25-jarige man uit Capelle aan den IJssel.

Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Foto’s: Archief