Explosief door ruit woning gegooid

18 dec 2021

Rotterdam – Rond 03.00 uur vannacht is een explosief naar binnen gegooid bij een woning aan de Boudewijnstraat in Rotterdam. Het explosief kwam niet tot ontploffing. De politie startte een onderzoek en zoekt getuigen.

De bewoner van de woning aan de Boudewijnstraat werd vannacht wakker van iets wat door het raam was gegooid. Agenten kwamen naar de woning toe en constateerde dat het om een explosief ging. Op dat moment werd het zekere voor het onzekere genomen. De hulpdiensten schaalden op en de desbetreffende woning en nog negen omliggende woningen werden ontruimd. De bewoners daarvan werden op een andere locatie opgevangen.

De Explosieven Opruimingsdienst van Defensie (EOD) kwam onderzoek doen en concludeerde dat er geen ontploffingsgevaar was van het explosief. De EOD heeft het explosief meegenomen voor nader onderzoek. Rond 06.00 uur konden omwonenden weer terug naar huis. In en om de woning waar het explosief naar binnen is gegooid, wordt sporenonderzoek verricht.

Tekst: www.politie.nl