51 aanhoudingen na rellen in Rotterdam

19 nov 2021

Rotterdam – Een lawaaidemonstratie in het centrum van Rotterdam tegen het 2G-beleid is helemaal uit de hand gelopen. Diverse raddraaiers hebben voor chaos gezorgd.

Zo wordt er zwaar vuurwerk afgestoken en zijn er diverse scooters in vlammen opgegaan. Naast de scooters is er ook een politievoertuig in brand gestoken. Andere politievoertuigen moesten het ook ontzien, hier is zware schade aan veroorzaakt.

Politie heeft hard moeten optreden tegen de relschoppers. Zo zouden er meerdere schoten gelost zijn en is er tenminste 1 persoon ook daadwerkelijk geraakt door een kogel. Momenteel is er een noodbevel van kracht, wat inhoudt dat niemand zich onnodig mag ophouden rondom de Koopgoot/Coolsingel. Iedereen die geen gehoor geeft aan het noodbevel kan worden aangehouden. De Mobiele Eenheid is bezig met het leegvegen van de Coolsingel, hierbij is ook een waterkanon is ingezet.

UPDATE: De politie heeft inmiddels bekend gemaakt dat tot op heden er 51 aanhoudingen zijn gepleegd. Ongeveer de helft van de aangehouden relschoppers waren minderjarig. Tevens zijn er 2 relschoppers geraakt door een (politie)kogel, beide liggen momenteel in het ziekenhuis. De Rijksrecherche heeft beide schietincidenten momenteel in onderzoek en kan hier nog geen uitspraken over doen.

Een agent raakte gewond aan zijn been en is hiervoor opgenomen in het ziekenhuis. Een andere agent kon ter plaatse worden behandeld door ambulancemedewerkers. Verder zijn er talloze politiemedewerkers belaagd met stenen en zwaar vuurwerk, enkele liepen hierdoor lichte verwondingen en gehoorletsel op.

De politie zet momenteel nog vol in op de opsporing van andere relschoppers.