Man aangehouden voor seksueel wangedrag

23 okt 2021

Rotterdam – Een 33-jarige Rotterdammer is begin deze maand aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht meerdere minderjarige meisjes online te hebben benaderd met seksuele toespelingen. Het online benaderen van een minderjarige door een vreemde voor seks of seksuele gesprekken noemen we grooming. Door het geven van voorlichting proberen instanties kinderen te wapenen tegen deze vorm van intimidatie en misbruik.

De verdachte deed zich online, via social media, voor als iemand anders en benaderde de meisjes met seksuele toespelingen. De verdachte liep tegen de lamp omdat één van zijn slachtoffers goed door had dat de berichten die zij op haar social media ontving niet gepast waren en meteen haar vader waarschuwde. Die schakelde de politie in.

In het onderzoek bleek dat de man bij meerdere minderjarige meisjes ook seksuele toenaderingspogingen had ondernomen. De man is begin oktober aangehouden. Inmiddels is hij heengezonden, maar hij is nog steeds verdachte in het onderzoek en moet hij zich op een later moment verantwoorden voor de rechter.

Achter een onschuldige profielfoto of profielnaam kan iemand verscholen zitten met verkeerde intenties. Online kan iedereen zich voordoen als compleet iemand anders. Om kinderen hier bewust van te maken en te helpen ongepaste berichten te herkennen, is het belangrijk dat het onderwerp thuis en op school besproken wordt. Kinderen die twijfelen over een berichtje zullen een volwassene sneller betrekken als het onderwerp eerder besproken is en ze zich realiseren dat zij er zelf geen schuld aan hebben als dit hen overkomt. Tips over grooming zijn te vinden op www.helpwanted.nl.

Bron: www.politie.nl