Overheid kent eigen coronamaatregelen niet

19 sep 2021

Spijkenisse – Overheid en beleid zijn twee begrippen die elkaar totaal niet liggen. Dat bleek vandaag maar weer eens tijdens de veiligheidsdag in Spijkenisse.

Verschillende overheidsinstanties, zoals de brandweer en de politie, gaven demonstraties op de Hongerlandsedijk in Spijkenisse. Uiteraard kwamen op dit spectaculaire evenement honderden mensen af. Deze mensen genoten zichtbaar van deze veiligheidsdag en de anderhalve meter afstand regel leek niet meer te bestaan.

Dan is er nog het coronatoegangsbewijs waar het nieuws de afgelopen weken mee wordt overspoeld. Dit bewijs was van de aardbodem verdwenen tijdens de veiligheidsdag. Volgens de regels zijn tot en met 19 september 2021 eendaagse evenementen, die buiten plaatsvinden zonder vaste zitplaats, niet toegestaan zonder coronatoegangsbewijs. Een van de bezoekers verklaard tegen regiozender Rijnmond: ‘Dat deze coronatoegangsbewijzen niet zijn gecontroleerd.’.

Zoals verwacht is de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond niet bereikbaar voor enig commentaar. Misschien genieten deze mensen nog van een mooie na zomerdag of voelen ze logischerwijs nattigheid.