22 wapens opgeslapen in woonhuis Spijkenisse

11 aug 2021

Spijkenisse – Bij een inval in Spijkenisse is op 10 augustus een 36-jarige man uit Spijkenisse aangehouden en zijn in zijn woning 22 wapens, waarvan het merendeel vuurwapens, en munitie aangetroffen. Daarnaast is een bedrag van €4800,- in beslag genomen. De politie is de man op het spoor gekomen na een tip die internationaal verstrekt was over de mogelijke aanwezigheid van vuurwapens in de desbetreffende woning. De verdachte wordt vrijdag voorgeleid.

Vroeg in de ochtend van 10 augustus valt de politie binnen bij een woning in Spijkenisse, nadat er informatie was binnengekomen dat de bewoner mogelijk wapens gekocht zou hebben. Niets bleek minder waar. In de woning werd een totaal van 22 wapens aangetroffen, waarvan een groot deel vuurwapens zijn en er zelfs automatische vuurwapens tussen bleken te zitten. Ook werd er een bedrag van 4800,- aangetroffen en in beslag genomen. De politie onderzoekt het motief van de verdachte voor het bezit van deze wapens.

Tekst & foto: www.politie.nl