Wie gooiden toch die stenen tegen huis journalist?

3 aug 2021

Vlaardingen – Vrijdag 14 mei 2021 werd (foto)journalist Joey Bremer zijn grootste angst waar, zijn veilige thuishaven bleek niet meer zo veilig. Een stel onverlaten vonden het nodig om zijn woonhuis te bekogelen met flinke bakstenen.

Joey (Bremer, red.) was die bewuste avond zelf niet thuis maar zijn moeder wel. Zijn moeder bevond zich op dat moment ook in de kamer welke onder vuur werd genomen maar werd op miraculeuze wijze niet geraakt door de naar binnen vliegende bakstenen. Toen Joey eenmaal thuis kwam trof hij een ravage en enkele stille getuigen aan, die even daarvoor nog onderdeel waren van het trottoir. De inmiddels gealarmeerde politie arriveerde ook en neemt de zaak hoog op.

“Het aller vervelendst vind ik het voor mijn moedertje. Zij heeft hier helemaal niks mee te maken maar krijgt nu wel bijna enkele bakstenen tegen haar lichaam aan!” aldus de zichtbaar geëmotioneerde Joey.

Het was die week al een veelbewogen week voor de journalist. “Dit incident komt waarschijnlijk uit dezelfde hoek als de bedreigingen die ik afgelopen week heb ontvangen.”. Joey had die zondag ervoor (9 mei 2021, red.) foto’s gemaakt bij de aanhouding van Feyenoord-aanhangers in Vlaardingen. Toen werd er al geroepen dat ze Joey zijn ‘kankerschedel’ wel zouden inslaan en dat ze hem gingen neersteken. Een aantal van die personen is Joey toen ook per auto gevolgd. Dit is niet alleen een aanval op Joey zelf maar ook een aanval op de persvrijheid en daarmee ook de rechtsstaat.

De politie heeft al meerdere malen een beroep gedaan op haar burgers om deze zaak te kunnen oplossen. Helaas is dit nog altijd zonder resultaat. Daarom vandaag weer aandacht voor deze alarmerende zaak. De politie deelt nogmaals de camerabeelden die in de omgeving van het huis van de journalist zijn gemaakt. Op de beelden is te zien dat rond tien voor negen in de avond een rode bestelbus de straat, waar de persfotograaf woont, inrijdt.
De rode bus rijdt vervolgens achter een Volkswagen aan. Het vermoeden bestaat dat de bestuurders van deze auto’s elkaar kennen en beide betrokken zijn geweest bij het incident.
Ook zijn er beelden van twee mannen die zich rond negen uur op de desbetreffende locatie bevinden. Even later is er op de beelden te zien dat er twee mannen met bivakmutsen wegrennen. Het is opvallend dat een van deze mannen dezelfde soort schoenen (donkere sneakers met witte zolen) draagt als de mannen zonder bivakmutsen. Mogelijk gaat het dus om dezelfde personen.

Wie heeft deze mannen gezien of herkent ze? Mogelijk heeft u ze zien wegrennen of de auto’s zien in- en uitstappen of weet u wie ze zijn. Wellicht herkent u ze dus aan de schoenen die ze aanhadden. Een van de mannen had donkere sneakers met opvallend witte zolen. Ook is de politie benieuwd of mensen de rode bestelbus en grijze Volkswagen Golf in de buurt hebben gezien. Wellicht heeft u meer informatie over de kentekens? Als u informatie wilt delen bel dan met 0900-8844.