Politie zoek meer informatie steekincident Jongkindstraat

30 jul 2021

Rotterdam – In de nacht van vrijdag 24 juli op zaterdag 25 juli kwam een 27-jarige Rotterdammer om het leven bij een steekincident aan de Jongkindstraat. Diezelfde avond werden drie mannen van 40, 42 en 32 aangehouden. De verdachten zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft beslist dat zij 14 dagen langer blijven vastzitten. De mannen worden verdacht van doodslag in vereniging. Een groot onderzoeksteam probeert te achterhalen wat er die avond precies gebeurd is. Nieuwe getuigen en camerabeelden kunnen daarbij van groot belang zijn. Help ons de antwoorden te vinden die wij en de nabestaanden van het slachtoffer zoeken.

Op de Jongkindstraat, bij de boogjes die de weg scheiden van de Rochussenstraat, wordt vaak door groepjes mensen gechilld. Afgelopen vrijdagnacht was dat ook het geval. Zeer waarschijnlijk is er een ruzie ontstaan, die rond 00.20 uur uitmondde in een steekpartij. Drie betrokkenen personen raakten gewond. Ondanks de inzet van de toegesnelde hulpdiensten overleed de 27-jarige man ter plaatse. De 42-jarige man liep een zware verwonding op en is direct naar het ziekenhuis gebracht. De derde betrokkene, een 40-jarige Rotterdammer, raakte lichtgewond. Onder leiding van het Openbaar Ministerie werd direct een onderzoek gestart.

Drie aanhoudingen
Tijdens het onderzoek werd aan de Jongkindstraat een mes aangetroffen, dat is in beslag genomen. Later die fatale nacht werden de twee gewonden aangehouden in het ziekenhuis voor hun betrokkenheid bij het incident. Daarnaast werd een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats gearresteerd. De rol van de drie verdachten wordt onderzocht.

Help antwoorden vinden
Voor het onderzoek naar dit dodelijke steekincident zijn veel sporen veiliggesteld, camerabeelden bekeken, is met getuigen en verdachten gesproken en informatie verzameld, maar er is nog veel onduidelijk over wat er precies gebeurd is die nacht. Heeft u in die nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 juli iets gezien wat relevant kan zijn voor het onderzoek, heeft u iets gehoord, heeft u meer informatie of misschien zelfs camera- of dashcam-beelden die u nog niet met de politie gedeeld heeft? Doe dit dan!

Bron: www.politie.nl