Grote controle bij Rotterdam The Hague Airport

4 jun 2021

Rotterdam – Op het openbare terrein van Rotterdam The Hague Airport heeft vrijdagavond een grote integrale controle plaatsgevonden. Deze controle werd georganiseerd door de KMAR, Douane, Belastingdienst, OM, RIEC en de politie.

De controle heeft een goed resultaat opgeleverd. Zo werd er een luchtbuks en een pepperspray in beslag genomen, zijn er 2 rijbewijzen in beslag genomen voor het rijden met een te hoge snelheid. Twee personen hebben een proces-verbaal gekregen voor het rijden zonder (geldig) rijbewijs. Hiernaast is ook 10.000 euro aan contant geld aangetroffen en in beslag genomen, ook zijn er 5 voertuigen in beslag genomen, waaronder twee zogeheten spookvoertuigen. Bij 1 persoon stond nog een boete van ruim 2600 euro open en deze moest direct betaald worden.

In totaal zijn er 7 personen aangehouden. Een man moest nog een gevangenisstraf van 20 dagen uitzitten, 2 personen zijn aangehouden voor rijden onder invloed van drugs en alcohol. Daarnaast zijn er 3 personen aangehouden voor witwassen.