Opnieuw handgranaat bij woning Spijkenisse VIDEO

7 jul 2024

Spijkenisse – Bij een woning aan de Vlinderveen in Spijkenisse is rond 1:30 uur een handgranaat aangetroffen. Deze lag bij een woning waar eerder deze week (04-07-’24) ook al een handgranaat werd gevonden.

Een groot gedeelte van de wijk is afgesloten door de politie. De EODD (Explosieven Opruimingsdienst Defensie) heeft de granaat veiliggesteld en meegenomen. Omdat de ontsteker nog stabiel was hoefde deze handgranaat niet tot ontploffing gebracht te worden. Tijdens het incident waren enkele huizen ontruimd. Bewoners van de ontruimde woningen konden na het afronden van het incident weer terug naar hun woning.

Van de woning waar de granaat aangetroffen is, is ook een ruit gesneuveld. De woning is inmiddels bestuurlijk gesloten en ook is er een camerapaal geplaatst.